Industrija

Francuski “Novares” otvorio novi pogon u Zrenjaninu

Francuska multinacionalna kompanija “Novares” otvorila je u Zrenjaninu novi pogon za proizvodnju komponenti za auto-industriju. Vrednost investicije je pet miliona evra, a broj zaposlenih sledeće godine biće povećan sa 190 na 240.

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali rekao na otvaranju novog pogona da je to važna vest za Srbiju, podsetivši pritom da je prošle godine u Zrenjaninu zaposleno 3.000, a ove godine 1.600 novih radnika.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da je Vlada Vojvodine u proširenju fabrike učestvovala sa 200.000 evra za subvencionisanje novih radnih mesta.

"Kroz programe podrške Razvojne agencije Vojvodine, Pokrajinska vlada subvencionisala je u “Novaresu” otvaranje novih radnih mesta, što će činiti i ubuduće u Vojvodini, u još većem obimu", poručio je Mirović, prenosi N1.

Generalni direktor kompanije “Novares” Pjer Bule rekao je da je vrednost ove investicije pet miliona evra, te da će u fabrici u Zrenjaninu u sledećoj godini broj zaposlenih biti povećan sa 190 na 240 radnika.

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni tom prilikom je podsetio da su francuska preduzeća sve prisutnija na ovim prostorima, jer su Srbija i Vojvodina postale sigurno mesto za ulaganje.

Grupacija “Novares” bavi se proizvodnjom komponenti za auto-industriju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!