Finansijske usluge

Finansijsko zdravlje u fokusu ovogodišnje Money Meetup konferencije

U susret Svetskoj i Evropskoj nedelji novca, u četvrtak, 23. marta, u 18 časova u prostorijama ICT hub-a biće održan Money Meetup, događaj usmeren na poboljšanje finansijske pismenosti i podizanje svesti o njenom značaju.

Događaj  tradicionalno organizuje Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN) uz podršku Erste Banke, a ove godine obuhvatiće tri edukativne panel diskusije, na kojima će posetioci biti u prilici da čuju savete stručnjaka o tome kako da budu finansijski stabilniji i kako da sačuvaju i investiraju svoj novac. Učešće na događaju je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodno da se svi koji žele da prisustvuju prijave putem linka: https://bit.ly/NedeljaNovca2023.

Zašto je važno biti finansijski zdrav, koji su najveći izazovi i zamke na putu do finansijskog zdravlja, kao i na koji način možemo da unapredimo svoje upravljanje finansijama, samo su neka od pitanja o kojima će se diskutovati na prvoj panel diskusiji koja se bavi temom finansijskog zdravlja. Razgovor će moderirati Marija Mutić, menadžerka za društveno odgovorno poslovanje i finansijsku edukaciju Erste Banke.

Podatke o stanju tržišta nekretnina, njihovim cenama, kao i o tome da li je sada pravo vreme za njihovu kupovinu, sa prisutnima će podeliti Nikola Đogatović, izvršni direktor za komercijalne usluge iz Novastona, platforme za upravljanje nekretninama. Panel će moderirati Biljana Aleksić, potpredsednica CEFIN-a.

Na poslednjem panelu govoriće se o trgovanju na berzi i o tome može li nam ono pomoći da diverzifikujemo svoj portfolio ulaganja. Glavni sagovornik moderatorke ovog panela, finansijske savetnice i predsednice CEFIN-a Karoline Herbut, biće dr Rade Rakočević, berzanski stručnjak i osnivač Senzal Capitala.

Svetska nedelja novca se, na inicijativu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (CYFI), obeležava svake godine u celom svetu. Cilj obeležavanja jeste da se najmlađa populacija i opšta javnost upoznaju sa osnovnim pojmovima iz oblasti finansija kroz odgovarajuća predavanja i druge aktivnosti edukativnog karaktera.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!