Marketing

“Ferrari” - najsnažniji brend na svetu

Drugu godinu zaredom “Ferrari” se okitio titulom najsnažnijeg brenda na svetu prema “Brand Finance Global” 500 izveštaju za 2020. godinu., baronvsp89

Očekivano, dodeljen im je najjači AAA+ rang, a ukupna ocena iznosi 94,1 od 100.

Na drugom mestu je “Disney”, dok je treće mesto zauzeo kineski “We Chat”. U top 10 su očekivano i “Coca Cola”, “Deloitte”, PWC, “Rolex”, “PayPal”.

“Brand Finance Global” dalje navodi da je i vrednost brenda “Ferrari” porasla 9 odsto, a u ukupnom rastu veliku ulogu su imali novi modeli SF90 Stradale i Ferrari Roma, dva nova modela kojima “Ferrari” dodatno širi svoj potencijalni krug kupaca.

Osim toga, s “Armani grupom” je postignut dogovor oko plasiranja “Ferrari” kolekcija koje dodatno jačaju brend. Poznato je i da “Ferrari” godinama prodaje i majice, parfeme, kape, šalove, makete itd. Ipak, kompanija planira da trenutne licence smanji za 50 odsto, prenosi portal Bankar.

Kada je reč o najvrednijem brendu na svetu na prvom mestu i dalje je “Amazon” čija je vrednost dostigla neverovatnih 220,8 milijardi dolara, drugi je “Google”, čija je vrednost narasla za 11,9 odsto, na 159,7 milijardi dolara, a treći je “Apple”, sa vrednošću od 140,5 milijardi dolara, dok je najveći rast vrednosti zabeležila kompanija “Tesla Motors”, čak 64,9 odsto.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!