Mobilni uređaji

“Facebook” zbog grešaka izgubio 50 milijardi dolara

Akcije jedne od najpopularnijih društvenih mreža oslabile su osam odsto nakon što je kompanija objavila izveštaj o zaradi u četvrtom tromesečju 2019. godine.

Ovaj pad doveo je do pada tržišne vrednosti kompanije od čak 50 milijardi dolara i sada ona vredi manje od 600 milijardi dolara.

Pad cene deonica usledio je nakon izveštaja o porastu troškova kompanije “Facebook” od čak 51 odsto u 2019. godini u poređenju sa 2018. godinom.

Troškovi su usko povezani s poboljšanjima privatnosti i sigurnosti korisnika na kojima ova društvena mreža radi otkad se suočila s javnim kritikama. Ovi podaci podudaraju se s padom u operativnoj profitnoj marži, s 45 posto u 2018. na 34 posto u 2019. Godini, prenosi portal Klix.

Osim povećanih troškova u pomenutim oblastima, “Facebook” radi i na promenama u vezi s reklamiranjem, što usporava njegov razvoj.

Iz kompanije kažu da poboljšanja privatnosti u softveru “Apple”-ovog ajfona “Google”-ovog androida mogu negativno da utiču na targetiranje prilikom oglašavanja na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!