Softver

Facebook ukida tri aplikacije

Facebook je upravo poslao tri mobilne aplikacije u zaborav: Moves, Hello i tbh. Ako niste čuli za njih, niste jedini. Upravo su zbog slabog korištenja i ukinute.

Moves, koje je Facebook kupio 2014. godine, bila je aplikacija za praćenje telesne aktivnosti 'bez gadgeta'. Reč je o aplikaciji koja je, umesto da broji korake, trajanje vožnje biciklom ili trčanja, pratila podatke senzora i GPS-a telefona korisnika, piše tportal.

Aplikacija Hello prikazuje ID pozivaoca i omogućava blokiranje korisnika, a bila je dostupna u Brazilu, SAD-u i Nigeriji. Osim toga, aplikacija je dopunjavala adresar telefona s dodatnim informacijama iz Facebooka, koje su se prikazivale na zaslonu kada bi korisnici primili poziv. Na primer, Hello bi upozoravao kad je toj osobi rođendan, zbog čega je mnogima olaknulo.

Bila je to zanimljiva stavka, ali Facebook nije ažurirao aplikaciju od 2015. godine pa je bilo jasno da joj se bliži kraj.

Najviše iznenađuje gašenje aplikacije tbh, koja je pokrenuta pre manje od godinu dana, a Facebook ju je kupio u oktobru. Ova aplikacija je dizajnirana za tinejdžere, a omogućuje slanje anonimnih pohvala.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!