Razvoj

Facebook formira tim za kreiranje sopstvenih čipova

Facebook je izgleda u ranim fazama razvoja sopstvenih čipsetova, koji će pokretati kompanijine uređaje i servere, prema novom izveštaju Bloomberga.

Kompanija je trenutno u potrazi za menadžerom, čiji je cilj sklapanje "end-to-end SoC / ASIC-a, firmware i organizacija razvoja drajvera". Prema svemu sudeći, u pitanju su najraniji stadijumi formiranja tima, ali je jasan plan Facebook-a da postane samostalan i da se manje oslanja na kompanija sa strane (kao što je Qualcomm).

Facebook-ov oglas za posao je u kategoriji "infrastruktura", tako da je veoma moguće da će tim koji stoji iza ovih čipova biti zadužen za kompanijine servere za veštačku inteligenciju. Trenutno su serveri, koji treniraju Facebook-ove AI sisteme, Nvidia-pokretani. Mark Zakerberg je nedavno izjavio da će AI igrati još veću ulogu u obeležavanju neprikladnog sadržaja na društvenoj mreži.

Facebook bi svojim čipovima mogao opremiti i pametne zvučnike ili buduće Oculus kacige za virtuelnu realnost. To bi kompaniji omogućilo da načini poboljšanja i optimizacije kakve su moguće jedino kada su hardver i softver usko povezani kroz kompletan proces razvoja.

Facebook nije želeo da zvanično komentariše ništa od navoda koji se tiču novih oglasa za poslove i formiranja tima za kreiranje sopstvenih čipova.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!