Projekti

EU odobrila 10 miliona evra za zapošljavanje 200 zdravstvenih radnika u Srbiji

Biće zaposljeno oko 200 zdravstvenih radnika – 50 lekara, 100 medicinskih sestara i tehničara, a ostatak će činiti biolozi, molekularni biolozi i administrativni radnici. Oni će biti angažovani na šest meseci.

Oni će konkurisati za radno mesto u ustanovama u kojima su trenutno najpotrebniji, a tačan spisak insitucija koje će raspisati konkurse biće do kraja nedelje objavljene na sajtu Instituta za javno zdravlje „Batut“.

Zdravstveni radnici će biti raspoređeni u Beogradu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Nišu, Čačku, Vranju, Šapcu, Užicu, Valjevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i drugim gradovima u kojima se epidemja najviše širi, izjavila je v.d. direktora Instituta zdravlje „Batut“ Verica Jovanović.

Za zapošljavanje je izdvojeno milion evra, odlukom Evropske unije da preko bespovratnih IPA fondova pruži finansijsku pomoć Srbiji tokom pandemije virusa korona, prenosi Tanjug.

Kroz program će biti nabavljena i dodatna prioritetna medicinska i nemedicinska oprema, a pružaće se i tehnička, kao i savetodavna podrška resornim državnim institucijama za sprovođenje nabavki vezanih za kovid 19.

Ugovor o angažovanju potpisali su ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, kao i šef Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) Mikela Telatin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!