Razvoj

Emirates avio kompanija uvodi WiFi konekciju od 50 Mbps

Emirates avio kompanija je najavila partnerstvo sa Thales kompanijom radi implementacije Inmarsat Global Express Aviation satelitskog „broadband“ rešenja za ostvarenje WiFi brzine od 50 Mbps.

U skladu sa ugovorom, flota Boeing 777X aviona će biti opremljena sa ovom tehnologijom do 2020 godine; avio kompanija je poručila 150 Boeing 777X aviona pored već 165 Boeing 777s koji se trenutno koriste. Emirates avio kompanija tvrdi da je u proteklih par godina potrošila više od $200 miliona kako bi omogućila pristup internetu u svojim avionima i da oko 800.000 putnika koristi postojeći WiFi sistem svakog meseca.

Trenutno, Emirates avio kompanija nudi neograničenu i besplatnu WiFi konekciju putnicima Prve i Poslovne klase i 20 MB besplatnog WiFi saobraćaja putnicima ekonomične klase, sa dodatnim nadoknadama nakon potrošene besplatne količine saobraćaja.

Inmarsat kompanija tvrdi da njihova GX Aviation „broadband“ usluga pruža WiFi konekciju sa brzinama koje se mogu porediti sa brzinama koje postižu korisnici mobilnih usluga na zemlji. To je jedino rešenje na tržištu koje garantuje minimalno troškove prenosa podataka, garantuje putnicima pristup internetu, puštanje video snimaka, proveru društvenih mreža, sve tokom leta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!