Razvoj

Ellon Musk - čovek koji je rešen da promeni svet

Svoj prvi računar kupio je još dok mu je bilo 10 godina, na kom je sam učio programiranje; sa 12 godina je prodao prvi komercijalni računarski program za oko 500 američkih dolara - računarsku igru Blastar.

Ellon Musk je rođen i odrastao u Južnoafričkoj Republici, kao sin južnoafričkog inženjera i majke Kanađanke. Kao dečak je voleo da čita, a naročito su ga zanimali kompjuteri i naučna fantastika. Međutim, detinjstvo jednog od najbogatijih ljudi na svetu nije bilo nimalo lako. Nakon razvoda roditelja Ellon je sa bratom živeo kod oca, koji ih je psihički zlostavljao. Pored toga, Ellon je i u školi bio žrtva vršnjačkog zlostavljanja.

Pa ipak, teškoće u porodičnim odnosima i nezgode u školi bili su glavni razlog što je napustio Južnu Afriku. Naime, nakon završetka srednje škole izbegao je obavezno služenje vojnog roka i imigrirao u Kanadu, gde je radio kod rođaka na farmi pšenice. Nakon nekoliko kratkotrajnih poslova na kojima se nije zadržao, Musk je prešao u Toronto gde se zaposlio u računarskom odeljenju u banci, dok je istovremeno aplicirao za upis na univerzitet.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!