Razvoj

Ekonomski samit – 7. i 8. oktobar

U Beogradu će biti održan 19. ekonomski samit Republike Srbije, u ponedeljak i utroak, 07. i 08. oktobra 2019. godine u hotelu Metropol Palace.

Samit će ove godine ugostiti eminentne učesnike iz Vlade Republike Srbije i regiona, diplomatske predstavnike, stručnjake, rukovodioce komora, udruženja i preduzeća iz Srbije i regiona i veliki broj novinara.

Među potvrđenim učesnicima programa 19. ekonomskog samita su Prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevnarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije;  Aleksandar Antić, ministar energetike i rudarstva Republike Srbije, Dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelјa zadužena za demografiju i populacionu politiku, Milun Trivunac, državni sekretar Ministarstva privrede Republike Srbije, Prof. dr Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, Petar Đokić, ministar enrgetike i rudarstva Republike Srpske, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Gerassimos Thomas, zamenik ministra za životnu sredinu i energetiku Grčke, Nj.E. Gordan Bakota, hrvatski ambasador u Srbiji, Nj.E. Kimmo Lahdevirta, finski ambasador u Srbiji, Nj.E. Nikolaus Lutterotti, austrijski ambasador u Srbiji, Stephen Ndegwa, šef kancelarije Svetske banke u Srbiji, Zsuzsanna Hargitai, direktorka EBRD za zapadni Balkan, Antonio Lorenzo, šef Odeljenja za poslove kreditiranja u Hrvatskoj i zapadnom Balkanu EIB, Sonja Licht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Martin Knapp, generalni direktor, Nemačko-srpske privredne komore, Norbert Beckmann-Dierkes, šef kancelarije Konrad Adenauer Stiftung u Srbiji i Crnoj Gori, Yana Mikhailova, predsednica Odbora direktora Saveta stranih investitora, Corina Stratulat, viši politički analitičar, analitičar evropske politike u Briselu, kao mnogi drugi ugledni učesnici iz Srbije i regiona.

TGI Group International organizuje 19. ekonomski samit Republike Srbije pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženja Confindustria. Samit predstavlja bitan skup i svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma, baveći se aktuelnim pitanjima za Srbiju sa posebnim akcenatom na privredni rast i pristupanje Srbije Evropskoj uniji.  Srbija, kao deo regiona, predstavlja značajan faktor saradnje i interakcije sa susednim državama, te će Samit i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, a takođe i važne predstavnike međunarodne zajednice.

Ovogodišnji Samit otvara niz srodnih i aktuelnih pitanja koja se reflektuju iz tekućih dešavanja u oblasti politike i privrede Republike Srbije, među kojima su pitanja nacionalnih ciljeva u narednoj deceniji i shodno tome nacionalna strategija u cilju ostvarivanja privrednog rasta i jačanja bankarskog sistema, pitanje pristupanja Republike Srbije EU, kao i pitanja novih perspektiva Evropske unije shodno BREXIT-u. Samit će razmatrati i temu energetske geopolitike Srbije i regiona, kao pitanje stabilnosti jugoistočne Evrope, aktuelno pitanje odliva radne snage, statusa infrastrukturnih projekata i planiranja novih; takođe, na Samitu će govoriti i predstavnici vodećih globalnih preduzeća koje posluju u Srbiji, a temom digitalizacije i uticaja veštačke inteligencije u privrednim procesima zatvoriće se ovogodišnji Samit.

Eurobank Srbija je generalni sponzor konferencije, a podršku Samitu pružaju kompanije Aigo i Canon; Neofyton; Roche.

Blic je medijski partner Samita, a medijski sponzori su Magazin Biznis i Ekonometar, portal Ekapija i Ekonomski.net.

Organizator:

Kompanija TGI Group International je osnovana 2000. godine u Republici Srbiji, i od tada pruža niz usluga u oblasti korporativnih komunikacija u Srbiji. U saradnji sa matičnim preduzećem u Atini, SGT, TGI je postao pionir u organizovanju konferencija i vodeća konsultantska firma za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili ojačaju svoje prisustvo na tržištu Srbije i regiona.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!