Razvoj

„Ekonomski Online“ povezuje predstavnike MSP i stručnjake

Portal „Ekonomski online“ je, u saradnji sa članovima „Poslovne mreže Ekonomski“, organizovao  poslovni skup na temu "Biznis dijagnostika i unapređenje poslovanja MSP-a sa praktičnim digitalnim rešenjima" u prostorijama „IN Centra“.

Panelisti skupa bili su iskusni i dokazani poslovni eksperti u oblastima konsaltinga i kreiranja poslovnih softverskih rešenja: Gordana Matović, direktorka „GM Konsalting“-a, Biljana Lazarević, saradnik firme „Casa Forte“, Jelena Banjac, specijalista za rad sa kupcima „CUBE Team“-a i Igor Ivašković, saradnik za poslovni razvoj u kompaniji „Implementacija“.

Na temu „Biznis dijagnostika-inteligentna optimizacija troškova i profitabilnosti“ govorila je Gordana Matović, direktorka kompanije “GM Konsalting”, koja je izložila logiku i alate biznis dijagnostike, dajući praktičnu analizu trenutne situacije i predočila načine za otkrivanje  prikrivenih problema  i oblasti koje traže posebnu pažnju, sa ciljem da se smanje troškovi i poveća profitabilnost.

Gordana Matović je učesnicima panela skrenula pažnju na potencijale ušteda u kompaniji i načine na koje se mogu optimizovati troškovi,uz povećanje produktivnosti.

„Kontroling i unapređenje poslovanja“ bila je tema o kojoj je govorila Biljana Lazarević, konsultant iz kompanije “Casa Forte”. Ona je predstavila alate dobrog kontrolinga, među kojima su planiranje, budžetiranje, formiranje prodajne cene, rangiranje poslovnih partnera i analiza profitabilnosti proizvoda i kupaca, sa akcentom na SME sektor. Poseban fokus stavljen je na budžetiranje i planiranje, sa konkretnim primerima za ovaj segment.

Jelena Banjac, specijalista za rad sa kupcima iz „CUBE Team“-a je u okviru teme „Kako iskoristiti podatke o poslovanju firmi radi kreiranja novih prodajnih prilika“ iskoristila priliku da predstavi B2B Online web portal, digitalno online rešenje, koje omogućava pretragu poslovnih podataka svih privrednih subjekata u Srbiji u realnom vremenu. Takođe, omogućava da poslovni subjekti naprednim alatima za kreiranje prospekata identifikuju nove klijente i posredno povećaju profitabilnost.

Igor Ivašković, saradnik za poslovni razvoj u kompaniji “Implementacija” je svojom prezentacijom dao odgovor na pitanje: „Kako i zašto povezati podatke iz poslovanja u jedinstvenu bazu podataka?“. On je prezentovao logiku i sistem, koji stoji iza procesa integracije poslovnih procesa sa knjigovodstvom i njihovo softversko rešenje. 

Panelisti su, nakon pojedinačnih izlaganja, odgovarali na pitanja i tako je ostvarena produktivna komunikacija sa učesnicima skupa. Portal „Ekonomski Online“ će nastaviti da organizuje poslovne skupove i diskusije između poslovnih subjekata na tržištu, čime nastavlja da obavlja svoju funkciju jedinstevnog medija, koji pored informisanja javnosti o najnovijim i najvažnijim događajima iz sveta ekonomije i biznisa, teži da podstiče međusobnu saradnju poslovnih subjekata i razvija kulturu preduzetništva.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!