Obrazovanje i posao

Edukativni centar pruža pomoć u obuci radnim veštinama

Poslovni saveti "Biznis monitora" za male privrednike u velikoj meri doprinose njihovom boljem, uspešnijem i preduzimljivijem radu.

Neformalnim obrazovanjem i obučavanjem u više različitih oblasti, zapošljavanje može biti mnogo brže i lakše, moto je Edukativnog centra u Novom Sadu.

Više od dve hiljade nezaposlenih prošlo je u ovoj godini obuke Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, a čak 60 odsto njih je nakon dobijenog sertifikata našlo zaposlenje. U Edukativnom centru, dostupno je čak 40 vrsta obuka i kurseva.

Edukativni centar nudi nekoliko kategorija obuka – informatičke, obuke za strane jezike, kursevi u oblasti ugostiteljstva i turizma, kao i mašinsko-građevinske struke. Zavisno od vrste zanimanja, obuke traju od pet dana do tri meseca i sprovode ih kvalifikovani predavači. Obuke za nezaposlene su besplatne i organizovane su uglavnom u saradnji s Nacionalnom službom za zapošljavanje, a za one koji su van teritorije Novog Sada obezbeđen je i smeštaj.

Zapošljavanje mladih, podrška dobrim idejama, edukacija i ohrabrivanje u nastojanjima da se započne sopstveni biznis osnovni su ciljevi projekta "Istraži svoj biznis", preko kojeg je više od 90 mladih, nezaposlenih lica iz Novog Sada, Kikinde i Stare Pazove prošlo osnovnu obuku iz preduzetništva, a nakon eliminacionih takmičenja, 32 najuspešnijih učesnika sa najperspektivnijim poslovnim idejama kvalifikovali su se u narednu fazu projekta - dvomesečnu naprednu obuku iz oblasti preduzetništva.

Projekat "Istraži svoj biznis" finansijski su podržali švajcarske agencije za razvoj i saradnju, kao i Ministarstvo omladine i sporta, a sedam institucija i organizacija iz javnog i privatnog sektora bili su partneri Regionalnog edukativnog centra – Banat, u realizaciji samog projekta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!