Trgovina

E-bay uklonio Paypal, kao sredstvo plaćanja, posle 15 godina saradnje

„Ibej“ će taj proces plaćanja prepustiti jednom od najvećih rivala „Pejpala“

„E-bay“, jedna od najvećih svetskih kompanija za aukcijsku prodaju i kupovinu preko interneta, odlučio je da potisne sistem za obradu plaćanja „Paypal“ kao svog glavnog partnera.

Kako navode svetski mediji, „E-bay“ će taj proces plaćanja prepustiti jednom od najvećih rivala „Paypala“. Ove dve američke kompanije imaju komplikovanu istoriju, a vest o razilaženju dovela je do toga da akcije „Paypala“ odmah posrnu više od 12 odsto.

„E-bay“ je odlučio da preuzme većinu plaćanja na svojoj platformi. U saradnji sa holandskom kompanijom „Adjen“, „E-bay“ će početi polako da u narednim mesecima i godinama preuzima posredničke usluge u naplati proizvoda i usluga na svojoj internet prodavnici. Tako će kao primarni servis za plaćanje „E-bay“ nuditi svoje rešenje umesto „Paypal“, koji je na toj poziciji figurirao poslednjih 15 godina - pišu svetski mediji.

Stručnjaci kažu da će najavljeni prelazak na „Adjenovo“ rešenje za digitalno plaćanje potrajati bar do 2020. godine, kada ističe važeći ugovor „E-bay“ i „Paypala“. Pretpostavlja se da će kupcima i posle 2020. godine „Paypal“ biti ponuđen kao mogući način plaćanja, ali da će njegova uloga biti sporedna.

„E-bay“ i „Paypal“ proslavili su se jer su omogućavali prostu, brzu i bezbednu kupovinu preko interneta, pošto učesnici u trgovini ne treba da ostave broj kreditne kartice, već se kupuje preko korisničkog servisa. Iako se dolazak „Paypala“ u Srbiju najavljivao godinama, našim korisnicima je na kraju samo omogućeno da kupuju robu iz inostranstva, ali ne i da obavljaju međusobne transakcije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!