Industrija

Dolazak "Linglong”-a u Srbiju dobra poruka za “Volkswagen"

Predsednik kompanije "Šandong Linglong tajer" Vang Feng je poručio da njihov dolazak u Srbiju šalje dobru poruku svim investitorima, što utiče i na “Volkswagen”.

Kineska kompanija "Šandong Linglong tajer" je polaganjem kamena temeljca počela izgradnju fabrike u Zrenjaninu. Vang je na ceremoniji svečanog postavljanja kamen-temeljca za fabriku u Zrenjaninu rekao da će „Linglong” zaposliti 1.200 radnika u Srbiji i uložiti 990 miliona dolara i da će ostvariti prihode od oko 600 miliona dolara.

On čekuje da će početak proizvodnje u fabrici u Zrenjaninu biti moguć već krajem naredne godine, mada su početak zacrtali za 2021. "Kapacitete fabrike biće 13 miliona guma godišnje. To ćemo dostići 2025", precizirao je Vang, navodeći da proizvode iz Zrenjanina planiraju da plasiraju u severnu Afriku, Evropu i Severnu Ameriku.

Kad je reč o uticaju na odluku “Volkswagen”-a Vang je rakao:"Njihovo odeljenje nabavke prati gde su im snabdevači. I njima je važno da su im dobavljači blizu. Srbija ima dobro poslovno okruženje. Oni sami donose odluke, ali ćemo podeliti svoja pozitivna iskustva koja smo stekli u Srbiji", rekao je Vang za Večernje novosti.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!