Razvoj

Dogovorena akvizicija udela CVC Fond VIII u Aleph holdingu vredna 470 miliona dolara

Kako je najavljeno, realizacija ove transakcije se očekuje do avgusta 2021. godine.

Naime, Aleph Holding, matična kompanja Httpoola, procenjena je na 2 milijarde dolara nakon što je vodeći globalni fond privatnog kapitala, CVC Capital Partners, kupio manjinski udeo vredan 470 miliona dolara, navedeno je u saopštenju.

Aleph je prisutan na više od 90 tržišta širom sveta, sa dosegom do dve milijarde korisnika. Pokretač je prodaje digitalnog oglašavanja za vodeće platforme digitalnih medija kao što su Twitter, Facebook, LinkedIn, Snapchat, Twitch and Tik Tok i ostale. Time novim i nerazvijenijim tržištima obezbeđuje pristup kompletnom paketu usluga koje pomažu oglašivačima u ostvarivanju punog potencijala i vrednosti njihovih investicija u digitalni marketing, navedeno je u saopštenju.

Ova investicija je usledila nakon perioda značajnog rasta i ključnog trenutka za Aleph. Kompanija je na putu da generiše milijardu dolara bruto prodaje od oglašavanja u 2021. godini, time postigavši značajan rast u odnosu na 475 miliona dolara bruto prodaje tokom 2020. godine, prenosi B92.

Danas, Aleph kroz svoje kompanije- IMS Internet Media Services, Httpool, AdDynamo i Social Snack, ima značajno prisustvo širom Evrope, Amerike, Azije i Afrike, a nedavno je najavio akviziciju kompanije Ad Dynamo, koja je proširila poslovanje holdinga na Afriku..

Aleph je nastao od IMS Internet Media Services (IMS), kompanije koju je osnovao CEO Gaston Taratuta 2005. godine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!