Berza

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi

Američko tržište akcija je u utorak zabeležio rast. Cene zlata i sirove nafte su ojačale tokom azijskog trgovanja.

S&P500

Američko tržište akcija je u utorak zabeležio rast. Tržište akcija treći uzastopni dan raste, što učesnike na tržištu dodatno uverilo da se polako zaustavlja selloff koji je zadesio američko tržište akcija prošle sedmice. Najveći dobitnik je bila kompanija Cisco Systems Inc (+1,55%) i Wal-Mart (+1.44

Ger 30. 

Ger 30 index je oslabio u utorak. Najveći gubitak zabeležile su kompanije iz industrije bazne industrije, tehnologije i telekomunikacija. Najveći dobitak zabeležila je kompanija Lufthansa (1,44%) a najveći gubitak kompanija E.ON (1,66%).

Gold

Cena zlata je ojačala tokom azijskog trgovanja. Danas u 14:30, u SAD, biće objavljeni podaci o maloprodaji i indeksu potrošačkih cena baznih proizvoda (Core CPI). Ove informacije učesnici na tržištu pomno prate pošto bi eventualno dobri pokazatelji mogli dodatno da učvrste Federalne rezerve u nameri da na sledećem sastanku u mesecu martu podignu kamatne stope. Tokom azijskog trgovanja, cena zlata je ojačala 0,47%.

Crude Oil 

Tokom azijskog trgovanja, cena sirove nafte je ojačala. Uprkos činjenici da je juče Američki institut za petrolem objavio da su zalihe sirove nafte porasle što se do sada negativno odražavalo na cenu sirove nafte, prognoze stabilnog ekonomskog rasta i slabljenje američkog dolara ojačali su cenu ovog energenta.  Danas u 16:30, izveštaj o zalihama sirove nafte objaviće i vlada SAD, što se dodatno može odraziti na cenu sirove nafte. Tokom azijskog trgovanja, cena sirove nafte je ojačala za 0,42%.

EUR/USD

Evro je ojačao u odnosu na američki dolar tokom azijskog trgovanja. Danas se očekuje objavljivanje važnih ekonomskih podataka kako za evrozonu tako i za SAD. U 11:00 časova, biće objavljeni preliminarni podaci bruto domaćeg proizvoda u EU dok u 14:30, u SAD, biće objavljeni podaci o maloprodaji i indeksu potrošačkih cena baznih proizvoda (Core CPI), što sve skupa može prouzrokovati pojačane cenovne oscilacija na kursu ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, evro je ojačao u odnosu na američki dolar za 0,19%.

GBP/USD

Britanska funta je ojačala u odnosu na američki dolar tokom azijskog trgovanja. Danas bi zvanično trebalo da otpočne kampanja „put ka bregzitu“, koju predvodi premijerka UK Tereza Mej sa svojim ministrima, a koja ima za cilj da javnosti približi tranzicioni sporazum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU. Takođe, danas u 14:30, u SAD, biće objavljeni podaci o maloprodaji i indeksu potrošačkih cena baznih proizvoda (Core CPI), što takođe može prouzrokovati pojačane cenovne oscilacija na kursu ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, britanska funta je ojačala u odnosu na američki dolar za 0,11%.

USD/JPY

Američki dolar je oslabio u odnosu na japanski jen tokom azijskog trgovanja. Američka valuta je u odnosu na japanski jen dostigla najnižu vrednost u poslednjih 15 meseci. Uprkos tome što su jutros zabeleženi razočaravajući podaci bruto domaćeg proizvoda u Japanu, japanska valuta jača ponajviše zbog nagađanja da bi moglo da dođe do zaokreta u monetarnoj politici Banke Japana. Takođe, danas u 14:30, u SAD, biće objavljeni podaci o maloprodaji i indeksu potrošačkih cena baznih proizvoda (Core CPI), što takođe može prouzrokovati pojačane cenovne oscilacija na kursu ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, američki dolar je oslabio u odnosu na japanski jen za 0,54%.

EUR/GBP 

Evro je ojačao u odnosu na britansku funtu tokom azijskog trgovanja. Danas bi zvanično trebalo da otpočne kampanja „put ka bregzitu“, koju predvodi premijerka UK Tereza Mej sa svojim ministrima, a koja ima za cilj da javnosti približi tranzicioni sporazum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU. Danas se takođe očekuje objavljivanje važnih ekonomskih podataka za evrozonu. U 11:00 časova, biće objavljeni preliminarni podaci bruto domaćeg proizvoda u EU, što se može odraziti na kurs ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, evro je ojačao u odnosu na britansku funtu za 0,12%. 

AUD/USD 

Australijski dolar je ojačao u odnosu na američki dolar tokom azijskog trgovanja. Australijska valuta je tokom dosadašnjeg trgovanja, nastavila da jača iako je indeks potrošačkog poverenja u toj zemlji pokazao lošije rezultate u odnosu na protekli mesec. Danas u 14:30, u SAD, biće objavljeni podaci o maloprodaji i indeksu potrošačkih cena baznih proizvoda (Core CPI), što može prouzrokovati pojačane cenovne oscilacija na kursu ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, australijski dolar je ojačao u odnosu na američki dolar za 0,22%. 

Bitcoin

Tokom azijskog trgovanja, cena bitkoina jača.Tržište kripovaluta zabeležilo je rast, nakon što je objavljeno da postoji mogućnost da regulatori Južne Koreje ipak ne zabrane trgovanje kriptovalutama. Tokom azijskog trgovanja, cena bitkoina je ojačala za 4,03%.

KapitalRShttps://www.kapitalrs.com

Kapital RS Inc. a.d. je investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!