Projekti

dm Ženska trka ove subote na Adi ciganliji

dm Ženska trka, u organizaciji Beogradskog maratona i naslovnog sponzora kompanije dm drogerie markt, biće održana ove subote 2. oktobra sa početkom u 10 časova na Adi ciganliji. Sve dame koje će učestvovati, trčaće na stazi dugoj 7,7 kilometara oko jezera.

dm Ženska trka jedini je masovni, ne samo sportski događaj u našem gradu, posvećen isključivo pripadnicama ženskog pola. Osim što slavi značaj bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanjem i hodanjem, kao primarne prevencije za zdravlju žensku populaciju, ova rekreativna i elitna atletska trka ujedno ima za cilj da promoviše i zaštitu životne sredine i podršku osobama sa invaliditetom.

Kompanija dm se dugi niz godina trudi da kroz razne projekte bude podrška ženama, što je s obzirom na strukturu kompanije u kojoj su među zaposlenima pretežno žene, nešto što se očekuje. Pored toga, ovim se dodatno promovišu zdrave životne navike, aktivan i sportski način života, fizičko i mentalno zdravlje, posebno među pripadnicama lepšeg pola.

 „Naša podrška ovakvim događajima, učestvovanje u humanitarnim akcijama i pokretanje brojnih društveno odgovornih inicijativa za različite kategorije stanovništva, proističu iz naše korporativne filozofije zasnovane na vodilji Čovek u centru poslovanja”, rekla je Svetlana Jovanović Mitić, marketing menadžerka kompanije dm drogerie markt.

Trka ima međunarodni karakter, a prve tri takmičarke dobijaju novčane nagrade kao i poklon iz dm-a. Uz to, sve posetioce i učesnike očekuju brojne aktivnosti usmerene ka zaštiti životne sredine i podršci osobama sa invaliditetom, ali i zabavno-muzički program uz nagradno izvlačenje posebnih poklona.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!