Razvoj

Direktor Microsofta: Ceo svet postaje jedan veliki računar

"Neverovatno je razmišljati o svetu kao o računaru. Mislim da je to prava metafora za nas kako se krećemo napred", rekao je tokom gostovanja u Londonu direktor “Microsofta” Satja Nadela.

Današnji svet nerazdvojno je povezan sa tehnologijom koja je ugrađena u svako mesto, u svaku stvar i svaku osobu, i sve što danas radimo fundamentalno je oblikovano upravo digitalnom tehnologijom koja je prisutna u našim domovina, na poslu, mestima gde se zabavljamo i tako dalje, smatra Nadela.

Dakle, zahvaljujući računarstvu u oblaku, Internetu stvari i veštačkoj inteligenciji, našu planetu sada možemo da posmatramo kao jedan veliki računar. Za uspeh i budućnost “Microsofta” od najveće će važnosti biti upravo veštaka inteligencija, prenosi “Poslovni dnevnik”

Dodao je da “Microsoft” trenutno ponovno smišlja svoje najvažnije proizvode korišćenjem veštačke inteligencije, koja ih zajedno povezuje i veruje da je veštačka inteligencija ključ za razvoj novih servisa, poput računarske vizije, obrade govora itd. Koliko im je važna veštačka inteligencija, pokazuje i preuzimanje kompanije “Semantic Machinse”, koja će ovoj kompaniji pomoći u razvoju što realističnijih chatbotova, odnosno virtualnih asistenata koji će moći da razgovaraju s ljudima, piše ZDnet.

Direktor “Microsofta” naročito je upozorio na to da veštačka inteligencija treba da razvija uz strogo vođenje računa o određenim principima i etici, odnosno da bi trebalo da se upotrebljava isključivo za dobrobit čovečanstva i da bi trebalo da nam pomogne u obavljanju svakodnevnih stvari, iako je jasno da će vremenom zameniti ljude na velikom broju poslova.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!