Razvoj

“Deutsche Telekom” ostvario gotovo 30 odsto veću dobit

“Deutsche Telekom” grupa ostvarila je u prošloj godini prihode od 74,9 milijardi evra, što je 2,5 odsto više nego godinu dana ranije, pri čemu je čista dobit porasla gotovo 30 odsto, pokazuje finansijski izveštaj tog nemačkog telekomunikacijskog giganta.

Prema izveštajuu objavljenom u četvrtak, čista dobit grupe DT iznosila je u 2017. godini 3,5 milijardi evra, što je za 29,4 odsto više nego godinu dana ranije.
Prilagođena EBITDA DT-a porasla je, pak, za 4,9 odsto, na 22,45 milijardi evra, što je u skladu s planovima.

Investicije grupe u svetu dostigle su prošlogodišnju rekordnu 12,1 milijardu evra, što je 10,4 odsto više nego godinu dana ranije, pri čemu se DT usmerio na izgradnju mreže.
Iz kompanije poručuju i da su i prošle godine ostvareni svi financijski planovi.

"DT nastavlja rast na svojim tržištima u svetu. U 2017. godini smo ponovno održali sva naša obećanja. Želimo da akcionari zarade od našeg uspeha, pa stoga planiramo povećati dividendu treći put zaredom", poručio je izvršni direktor DT-a Tim Hottges.

Nadzorni odbor i Uprava DT-a predložili su, naime, skupštini dioničara povećanje dividende za prošlu godinu za pet eurocenti, na 65 eurocenti po akciji.
Politiku povećanja dividende Uprava DT-a vodi već godinama, pa je u poslednje tri godine dividenda povećana za ukupno 30 odsto.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!