Prodaja

“Deutsche Telekom” planira da preuzme BT Group?

Britanska telekomunikacijska kompanija BT najavila je ove nedelje da će otpustiti 13 hiljada zaposlenih od ukupno njih nešto manje od 100 hiljada.

Dve trećine od ovih radnih mesta biće ugašeno u Velikoj Britaniji gde BT zapošljava 80 hiljada ljudi. Istovremeno su najavili i da će, nakon čak 150 godina, u sklopu velike reorganizacije ugasiti svoj centralni ured u Londonu i preseliti ga na neko jeftinije mesto. Osnovaće, naime, 30 manjih ureda strateški raspoređenih po zemlji – a sve kako bi u naredne tri godine uštedeli oko 1,5 milijarde funti.

Većina otpuštanja zahvatiće srednji menadžment i radna mesta "u pozadini", tj. logistici, dok će kompanija, istovremeno, gledati da zaposli oko 6.000 novih radnika koji će raditi u podršci korisnicima i na razvoju mrežne infrastrukture. Nova struktura i način poslovanja BT-a trebali bi biti mnogo više prilagođeni modernom telekomunikacijskom tržištu, prenosi Seebiz.

Nedugo po objavi velike reorganizacije i otpuštanja pojavila se i informacija da uprava zapravo ovim potezima priprema BT za prodaju, jer je kompanija navodno prezadužena i njen samostalni dugoročni opstanak je došao u pitanje. Kao glavni kandidat za mogućeg kupca nezvanično se pominje evropski telekomunikacijski gigant “Deutsche Telekom” – koji već sada poseduje oko 12 odsto deonica BT-a.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!