Finansijske usluge

“Deutsche Telekom” investira u digitalne valute

Kompanija “Deutsche Telekom” je investirala u blokčejn platformu "Celo" za finansijske transakcije virtuelnom valutom.

Ta platforma omogućava korisnicima pristup preko mobilnih telefona projektima "decentralizovanog finansiranja", čime će zaobići tradicionalne finansijske kompanije, saopšteno je iz te nemačke kompanije. Nije obelodanjeno o kolikoj je investiciji reč.

“Deutsche Telekom” je takođe naveo da je kupio izvesnu količinu digitalnog tokena celo, ne precizirajući iznos, a koji se koristi na toj platformi, pridruživši se tako velikim kompanijama poput "Tesle" koji je investirao u digitalne valute.

Decentralizovani finansijski projekti nude usluge u rasponu od razmene kriptovaluta, preko kreditiranja do osiguranja, omogućavajući korisnicima da zaobiđu tradicionalne finansijske kompanije.

Ovaj, uglavnom neregulisani sektor, poznat pod nazivom „DeFaj“, eksplodirao je tokom pandemije kovida 19, pri čemu je vrednost kriptovaluta na takvim platformama ove godine skočila tri puta na oko 60 milijardi dolara, prenosi B92.

Kompanija Celo, sa sedištem u San Francisku, koja se koristi u preko 100 zemalja, omogućava korisnicima da šalju i primaju novac u formi tokena putem mobilnih telefona, prenosi B92.

Token celo ima tržišnu kapitalizaciju od oko 800 miliona dolara u odnosu na jedan bilion dolara kapitalizacije bitkoina.

„Nemamo pojma gde će biti celo za pet do deset godina, ali smatram da je naša zamisao da neće nestati“, rekao je Andreas Ditrih, šef centra za blokčejn rešenja u sektoru “Deutsche Telekom”-a T-Sistems MMS.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!