Finansijske usluge

“Deutsche Bank” zabeležila gubitak od 5,3 milijarde evra

“Deutsche Bank” objavila je celogodišnji neto gubitak od 5,3 milijarde evra usred ogromnog projekta transformacije.

Analitičari su očekivali gubitak od 5,1 milijardi evra za godinu, dok je neto gubitak u četvrtom tromesečju iznosio 1,5 milijardi evra u odnosu na očekivanja od milijardu evra.

Nemačka banka najavila je u julu prošle godine da će se povući iz svojih operacija globalne prodaje i trgovanja akcijama, smanjiti svoju investicionu bankarsku oblast i smanjiti 18.000 radnih mesta u pokušaju da do 2022. godine umanji prilagođenu bazu troškova, prenosi portal Bankar.

Glavni finansijski direktor “Deutsche Bank”, Džejms von Moltke, rekao je da je banka zadovoljna zamahom koji je viđen u četvrtom tromesečju tokom rane faze restrukturiranja.

U svom izveštaju o zaradi, “Deutsche Bank” je navela da je celogodišnji neto gubitak "u potpunosti vođen efektima transformacije".

Banka je 2,6 milijardi evra gubitaka pre oporezivanja pripisala apsorpciji troškova transformacije u iznosu od 1,1 milijarde evra, umanjenju gudvila od jedne milijarde evra i troškovima restrukturiranja i otpremnina u iznosu od 805 miliona evra. Potpuni gubitak tokom godine dodatno je uključivao odloženo prilagođavanje procene poreske imovine u vezi sa transformacijom u iznosu od 2,8 milijardi evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!