Finansijske usluge

“Deutsche Bank” planira da prebaci 450 milijardi evra iz Londona u Frankfurt

“Deutsche Bank” razmišlja da prebaci ogroman deo aktive iz Londona u Frankfurt posle planiranog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije iduće godine, kako bi ispunila zahteve Evropske centralne banke.

Kako piše “Financial Times”, “Deutsche Bank” će takođe, pretvoriti svoj ogranak u Britaniji u namensku filijalu nakon Bregzita i smanjiti veličinu i složenost britanskih poslovnih operacija.

Nemačka banka bi na kraju mogla da prebaci iz Londona u sedište banke u Frankfurtu čak tri četvrtine svoje ukupne britanske aktive od 600 milijardi evra.

Izvor FT-a je dodao da konačna odluka o obimu kapitala, koji će povući još nije doneta.

Iz “Deutsche Bank” i ECB-a su odbili da komentarišu ovu informaciju.

Prema “Financial Times”-u, jedna od opcija koja se razmatra je smanjenje bilansa stanja ogranka u Londonu u toj meri da će on na kraju biti manji od američke holding kompanije “Deutsche Bank”, koja ima oko 145 milijardi dolara sredstava.

Bilo koji transfer sredstava većih razmera neće se sprovesti "preko noći" već će trajati između tri i pet godina ili čak duže, objavio je list, dodavši da bi uspostavljanje namenske filijale u Ujedinjenom Kraljevstvu potencijalno koštalo “Deutsche Bank”-u više stotina miliona evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!