Svet građevinarstva-nekretnina

"Delta Real Estate" pored "Hyatta" planira izgradnju kule sa 36 spratova

Firma "Delta real estate" plaća izradu plana detaljne regulacije za deo Bloka 20, gde će na placu veličine 2,6 hektara biti izgrađen oblakoder visok 144 metra.

"DELTA" ne odustaje od ideje da izgradi velelepni oblakoder u Bloku 20, pa će tako na placu između hotela "Hyatt" i zgrade "Banke Intesa", "Delta Real Estate" biti podignuta kula u kojoj će se nalaziti poslovni prostor i hotel.

Firma Miroslava Miškovića je prvo zeleno svetlo dobila na prethodnoj sednici Skupštine grada, kada su odbornici gradskog parlamenta usvojili Odluku o izradi plana detaljne regulacije za deo Bloka 20.

Plan detaljne regulacije izradiće Urbanistički zavod Beograda, za oko pet miliona dinara. Na zapuštenom placu veličine 2,6 hektara, u Ulici Milentija Popovića, trebalo bi da se podigne zdanje visoko 144 metra. Neboder bi imao 36 spratova. Urbanistički zavod ima 12 meseci da izradi neophodnu dokumentaciju.

"Nacrt plana biće izložen na javni uvid u prostorijama gradske uprave, a novi nacrt dostaviće se na mišljenje i Opštini Novi Beograd", kažu iz Urbanističkog zavoda Beograda.

Kada stručnjaci Zavoda urade plan, posle javnog uvida, predloženo rešenje razmatraće Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, kao i Planska komisija grada Beograda.

Završnu reč opet će dati odbornici gradskog parlamenta, a nakon toga će "Delta" moći da pristupi planiranju objekta, a kasnije i izgradnji, što bi moglo da se dogodi sredinom sledeće godine.

 

Izvor: Novosti

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!