Agro svet

“Danubius”- 100 godina postojanja i nove investicije

Kompanija za proizvodnju brašna i testenina “Danubius” obeležava 100 godina postojanja, pošto je osnovana nakon Prvog svetskog rata.

Savremeni mlin sa kompjuterskim vođenjem samelje 300 tona pšenice i proizvede različite vrste brašna za sve namene. Silos za skladištenje i sušenje žitarica je ukupnog kapaciteta 65.000 tona. Fabrika testenina godišnje može da proizvede 15.000 tona testenine. Tržišno učešće “Danubius” brašna je 34 odsto, a vitaminiziranih testenina 35,6 odsto.

“U narednom periodu nameravamo da investiramo blizu četiri miliona evra, kao i da proširimo portfolio”, rekao je Predrag Marković, direktor “Danubiusa”, prenosi “Blic”.

Milorad Sredanović, potpredsednik “Delta holding” i dugogodišnji direktor “Danubiusa”, istakao je da je od 2006. godine kada je “Danubius” postao deo “Delta holding” u njegov razvoj uloženo 12,6 miliona evra.

“Fabrika danas poseduje najsavremenije mašine za preradu brašna i pravljenje testenine tako da kvalitetom proizvoda pariramo vrhunskim svetskim proizvođačima”, naglasio je Sredanović.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!