Razvoj

Da li je počeo obračun Instagrama sa lažnim profilima?

Brojni korisnici Instagrama iznenadili su se kada su videli da je broj njihovih pratilaca značajno smanjen, a pao je i broj pregleda videa, slika i priča.

Da li je Instagram ponovno počeo sa "čišćenjem" društvene mreže i brisanjem gomile lažnih profila? Iz ove kompanije trenutno nema nikakvih zvaničnih informacija, ali prema reakcijama korisnika koji se na društvenim mrežama žale kako im je preko noći nestao veliki broj pratilaca, čini se da je zaista ponovo reč o obračunu s lažnim profilima.

Deo korisnika tako je ostao bez stotinu i hiljada pratilaca za kratko vreme, a prema informacijama objavljenim na stranici Express.co.uk, neke poznate osobe navodno su ostale bez miliona pratilaca.

Osim smanjenog broja osoba koje ih prate na Instagramu, korisnici se žale i na smanjeni broj pregleda fotografija, videozapisa i priča, a više ne dobijaju ni veliki broj zahteva za prijateljstvo i poruka kao ranije, prenosi B92.

Instagram je i ranije znao za kratko vreme da izbriše veliki broj profila, pa su na blogu krajem prošle godine objavili kako preduzimaju brojne korake kojima žele da ograniče aktivnosti lažnih profila, da su razvili alate bazirane na mašinskom učenju koji im pomažu u identifikaciji takvih profila i njihovom brisanju sa mreže.

Broj pratilaca veoma je važan velikom broju korisnika Instagrama, pogotovo influenserima koji sarađuju s brendovima i čija zarada velikim delom zavisi od broja ljudi koji ih prate na toj mreži.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!