Proizvodnja hrane i pića

Čvarci iz Srbije nagrađeni u Briselu za superioran ukus

Proizvodi ”Domaći čvarci” i ”Domaća svinjska mast” kompanije ”Bibli” iz Mladenovca, nagrađeni su Zlatnom zvezdom na međunarodnoj manifestaciji Nagrada za superiorni ukus koja se održava u Briselu.

”Nagrada je garancija kvaliteta naših prizvoda i u rangu je Mišelinove zvezdice”, izjavio je  vlasnik kompanije ”Bibli” Gregor Guberinić. Oba prizvoda kompanije ”Bibli” - ”Domaći čavraci” i ”Domaća svinjska mast”, dobili su u Briselu po jednu Zlatnu zvezdu od strane najprestižnjih svetskih kuvara kao potvrdu i ukusa i kvaliteta.

”Znali smo da imamo kvalitetan prozvod, ali smo želeli i potvrdu od strane renomirane svetske kuće koja se bavi analizom i procenom kvaliteta hrane. Nagrada je garancija kvaliteta naših prozvoda, a potrošači znaju da kupuju standardizovan i kavlitetan prozvod”, izjavio je Gregor Guberinić na ceremoniji dodele priznanja u Briselu, prenosi Tanjug.

Nadmetanje za superiorni ukus održava se svake godine u organiziaciji briselskog Međunarodnog instituta za ukus i kvalitet. Ove godine 1.850 prozvoda iz 90 zemlja dobilo je priznanja za Superioran ukus koja im je na osnovu ”slepe degustacije” dodelio žiri od 175 kuvara i somelijera kao predstavnika naprestižnijih kulinarskih organizacija Evrope.

”Naša misija je da poboljšamo kvalitet hrane i pića. Dobijamo uzorke proizvoda koje testira žiri sastavljen od najboljih svetskih eksperata za ukus i kvalitet hrane i pića. Prozvodi se ocenjuju na ''slepo'', bez oznake porekla ili brenda, dakle radi se o čistoj oceni ukusa”, kaže generalni direktor Međunarodnog instituta za ukus i kvalitet Loran van Vasenhove.

On dodaje da potrošači lako mogu da kvalitetne proizvode razlikuju od sličnih u ponudi upravo po oznaci Nagrade za superioran ukus koja stoji na pakovanju do tri godine od dobijenog sertifikata.

Istovremeno, nagrađeni proizvodi imaju bolju komercijalnu poziciju prilikom trgovinskih pregovora. U kompaniji ”Bibli” kažu da je ovo međunarodno priznanje došlo u pravom trenutku, jer je pored domaćeg srpskog tržišta i izvoza u Makedoniju i BiH dobijena i dozvola za izvoz na tržište EU.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!