Projekti

„Crédit Agricole“ organizovala Plogging izazov za čistiju Srbiju

U okviru tronedeljne društveno-odgovorne akcije Plogging izazov, stotinu zaposlenih u banci „Crédit Agricole“ Srbija aktivno je čistilo četiri lokacije u Srbiji. Cilj je bio spojiti dva izazova: da svaki zaposleni pređe što više kilometara pri tom sakupivši što više otpada u borbi protiv plastičnog zagađenja.

Prelazeći različite trase na Avali, Iriškom vencu na Fruškoj gori, parku Šumarice u Kragujevcu, u Nišu i Niškoj banji zasposleni su ih očistili od plastičnog i otpada druge vrste. Zaposleni su imali mogućnost da svoj učinak prate putem mobilne aplikacije, i da svoje aktivnosti nastave samostalno i nakon organizovanih događaja.

Akcija sprovedena u Srbiji deo je međunarodnog Plogging izazova u kome su učestvovali zaposleni u „Crédit Agricole Grupi“ iz 14 različitih zemalja. Zahvaljujući aktivnom učešću zaposlenih, „Crédit Agricole Grupa“ će za ceo projekat izdvojiti donaciju od 45.000 evra, koja će biti namenjena institucijama koje se bave očuvanjem prirode i smanjenjem otpada: Fondation pour la Nature et l'Homme i Zero Vaste Europe.

* Plogging – Osoba hoda ili trči dok skuplja otpad

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!