Agro svet

“Credit Agricole” i Ministarstvo poljoprivrede odobravaju kredite za žene i mlade farmere

Banka “Crédit Agricole” u saradnji sa resornim Ministarstvom odobrava poljoprivredne kredite sa fiksnom kamatnom stopom. Posebne pogodnosti za žene i mlade.

Banka “Crédit Agricole Srbija” u saradnji sa Ministarstvom poljoprovrede i zaštite životne sredine odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu u dinarima sa fiksnim kamatnim stopama do tri odsto godišnje, odnosno do jedan odsto godišnje za povlašćene kategorije.

Subvencionisani krediti namenjeni su nabavci repromaterijala za biljnu ili stočarsku proizvodnju i za osnovna sredstva. Osim toga, ove godine, su na raspolaganju i krediti za kupovinu mehanizacije sa rokom otplate do pet godina.

Krediti se odboravaju poljoprivrednim gazdinstvima, preduzetnicima kao i pravnim licima sa fiksnim kamatnim stopama do tri odsto.

Pravo da sredstva dobiju po kamatnoj stopi od svega jedan odsto imaju povlašćene kategorije u koje spadaju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, mladi farmeri – do 40 godina starosti i nosioci gazdinstva, koja su registrovana na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Maksimalni iznos kredita za poljoprivredna gazdinstva i preduzetnike je do šest miliona dinara, dok za pravna lica on iznosi do 18 miliona dinara. U zavisnosti od namene i roka za vraćanje kredita, koji može biti od jedne do pet godina, otplata kredita je moguća u mesečnim, kvartalnim, polugodišnjim ili godišnjim ratama.

Rok za podnošenje zahteva je 01.11. 2017. godine.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!