Obrazovanje i posao

COTRUGLI polaznica: Executive MBA stipendija – ulaganje u budućnost

Olivera Gvozdenov, diplomirani ekonomista, svoje prvo radno iskustvo stekla je u bankarskom sektoru, ali od 2011. godine posluje u hotelskoj industriji na poziciji Direktora prodaje A hotela. 

Izabrala je COTRUGLI poslovnu školu za nastavak svog profesionalnog razvoja, s ciljem da izgradi sebe i proširi svoja znanja iz svih sfera poslovnog menadžmenta.

COTRUGLI će i ove godine dodeliti MBA stipendije ambicioznim pojedincima, svesnim da su ulaganje u znanje i kvalitetno umrežavanje, neophodni za napredak u karijeri. Kao stipendista iz 2016. godine, Olivera je podelila svoja iskustva o školi i stipendijskom procesu.

Zbog čega ste se odlučili baš za Executive MBA program?

Izbor Executive MBA programa je bio logičan izbor, obzirom na devetogodišnje iskustvo na menadžerskim pozicijama prvo u bankarstvu, a zatim u hotelskoj industriji. Odluka da upišem taj program postojala je u meni par godina pre nego što sam obezbedila uslove da to i uradim. Bilo mi je zadovoljstvo da kao potencijalni student dobijem priliku da prisustvujem izabranim predavanjima, popričam sa profesorima, studentima i na taj način bliže upoznam koncept samog programa. Nakon svih informacija i utisaka, koje sam dobila, bila sam još uverenija da je COTRUGLI Executive MBA program pravi izbor za nastavak mog profesionalnog razvoja.

Vi ste stipendista iz 2016. godine. Recite nam malo više o tome. Kako je tekao proces dobijanja stipendije?

Uključivanje u stipendijski proces i pokušaj da dobijem stipendiju, predstavljao je jedini način da upišem Executive MBA program. Saradnja sa zaposlenima iz škole i sve informacije, koje sam dobila tim putem, puno su mi pomogle oko pripreme, koja je bila izazovna i zabavna. Proces se sastojao iz nekoliko etapa, od kojih je poslednja predstavljala pisanje rada koji smo branili pred komisijom. Bila sam veoma srećna kada sam čula da sam izabrana za stipendistu u 2016. godini.

Koja su bila vaša očekivanja od programa? U kojoj meri su ona zadovoljena?

Program je u svakom segmentu nadmašio moja očekivanja. Profesori dolaze sa najprestižnijih univerziteta i biznis škola, a mnogi su bili uključeni u rad najvećih svetskih kompanija. Sam način rada, izbor tema, slučajeva, podsticanje interakcije sa studentima, predstavlja pravo zadovoljstvo. Posle svakog završenog modula, bila sam u poziciji da konkretno stečena znanja implementiram u poslovnom okruženju.

Kakve su mogućnosti umrežavanja, odnosno networkinga, sa ostalim učesnicima programa?

EMBA 9 generaciju čine studenti iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Bosne i Crne Gore. Dolazimo iz različitih industrija, kompanija drugačijeg koncepta i različitog  smo iskustva. Slobodno mogu da kažem da je upravo umrežavanje, odnosno networking, jedan od najvećih benefita koji mi je program doneo.

Prema vašem iskustvu, šta se pokazalo kao veština koju uspešan menadžer tj, lider poslovnog tima treba da ima u današnje vreme?

Komunikacija, predanost poslu, emocionalna inteligencija, kreativnost, rešavanje problema i briga o timu.

Kakvi su vaši planovi za dalji razvoj karijere? 

Planiram da, s puno entuzijazma, nastavim da radim na sopstvenom usavršavanju, a razvoj karijere će doći svakako.

Koji biste savet dali budućim stipendijskim kandidatima, na šta bi trebalo da se fokusiraju?

Budućim stipendijskim kandidatima bih poručila da veruju u sebe, budu uporni i predani u ostvarenju svog cilja da postanu deo COTRUGLI EMBA programa.

Ako se nalazite među onima, koji su spremni da ulože u znanje, prošire mrežu kontakata i povećaju svoju konkurentnost u svetu biznisa, prijavite se za stipendije, koje COTRUGLI dodeljuje progresivnim menadžerima u Srbiji u ukupnoj vrednosti od više od 100.000 EUR!

Cotrugli Business Schoolhttps://cotrugli.org/

Poslovna škola COTRUGLI je međunarodno priznata institucija, akreditovana od strane AMBA, sa reputacijom vodeće poslovne škole u ​​jugoistočnoj Evropi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!