Proizvodnja hrane i pića

“Chick-fil-A” pobedio “McDonald’s”

“Chick-fil-A” je prema istraživanjima novi kralj fast-food restorana u SAD.

Lanac je pobedio poznate brandove kao što su “Starbucks”, “Chipotle” i “McDonald’s”. Prodaja “Chick-fil-A”-a je dramatično porasla u poslednim godinama, sa pribiližno 8 milijardi dolara u 2016. godini na više od 9 milijardi dolara u 2017. godini.

“Chick-fil-A” je dugo na vrhu lestvice po kvalitetu hrane i uslužnosti. Radi se o jednom od najprofitabilnijih lanaca restorana u Americi. Prema izveštaju QSR časopisa, prosečna prodaja po restoranu iznosila je oko 4,4 miliona dolara u 2016. godini. Poređenja radi, KFC je u istom periodu imao prosečnu prodaju po restoranu u iznosu od 1,1 milion dolara.

Smatra se da je popularnost ovog brenda među tinejdžerima verovatno povezana s uznapredovalim rastom ovog lanca u poslednjih nekoliko godina. Dok “Chick-fill-A” već ima fanove na jugu zemlje, u Njujorku je tek u fazi njihovog sticanja.

Prema procenama istraživanja Technomic-a, kompanije za istraživanje prehrambene industrije, “Chich-fil-A” će biti treći najveći lanac do 2020. godine, odmah iza “McDonald’s”-a i “Starbucks”-a, izveštava BuzzFeed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!