Industrija

Četvrtina najvećih kompanija u sektoru proizvodnje papira ostvaruje 95 odsto ukupnog prihoda sektora

Ovaj sektor uključuje kompanije čija je primarna aktivnost proizvodnja papira.

Sve kompanije u sektoru su registrovane za delatnosti Proizvodnja papira i kartona, Proizvodnja talasastog papira i kartona i ambalaže od papira i kartona, Proizvodnja predmeta od papira za ličnu upotrebu i upotrebu u domaćnistvu, Proizvodnja kancelarijskih predmeta od papira i Proizvodnja ostalih proizvoda od papira i kartona.

Ukupan broj kompanija

Ukupan broj kompanija u ovom sektoru je nešto manje od 4.000, od čega je oko 1.600 kompanija aktivno. Oko 500 kompanija ima obavezu da predaje finansijske izveštaje Agenciji za privredne registre. Što se tiče pravne forme; 801 privredni subjekt je registrovan kao preduzetnička radnja, dok je 787 firmi registrovano kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Najveći broj kompanija u ovako definisanom sektoru, više od 50 odsto, registrovano je za obavljanje delatnosti Proizvodnja talasastog papira i kartona i ambalaže od papira i kartona.

Distribucija prihoda u sektoru

Četvrtina najvećih kompanija u sektoru ostvarila je 95 odsto ukupnog prihoda sektora za posmatrane tri uzastupne godine. Najvećih 20 kompanija je generisalo 77 odsto ukupnih poslovnih prihoda za 2015. i 2014. godinu, dok je 2013. godinu taj iznos bio 73 odsto ukupnog prometa sektora.

 

Najboljih 10 kompanija po poslovnim prihodima iz 2016. godine ostvaruje zajedno oko 62 milijarde dinara prometa i zapošljava oko 2.500 ljudi.

 

 

Cube Team

CUBE TEAM D.O.O BEOGRADhttps://cubeteam.com

CUBE Team je savetnik i pomoć korisnicima prilikom donošenja odluka. Naša rešenja i proizvodi su namenjeni unapređenju poslovanja i rastu kompanije, bez obzira na veličinu. Cilj nam je da budemo partneri u uspehu naših klijenata.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!