Industrija

C&A proizvodi digitalno i održivo u srcu Evrope

Dusseldorf, 22.05.2021 – Modna kompanija C&A će otvoriti svoju Fabriku za inovacije u tekstilu (C&A FIT) u Mönchengladbach-u na jesen 2021. godine. Uključujući najnoviju tehnologiju, na novoj lokaciji će se razvijati i proizvoditi održiva moda nove generacije.

Vezano za inplementaciju, C&A sada radi između ostalih sa Univerzitetom primenjenih nauka, Tekstilnom akademijom NRW (North Rhine-Westphalia), RWTH Univerzitetom u Aachen-u i raznim start-up kompanijama. “Zajedno sa našim partnerima, mi želimo da postavimo nove standarde u proizvodnji tekstila. Oduševljeni smo što ponovo proizvodimo u srcu Evrope.  C&A FIT će da kombinuje digitalizaciju procesa i održivost, stvarajući nove standarde za globalnu proizvodnju,”  rekla je Giny Boer, izvršni direktor C&A Evropa.

C&A FIT će se u početku fokusirati na proizvodnju farmerki. C&A je jedan od evropskih lidera na tržištu u ovoj oblasti i postavio je nove standarde poslednjih godina: u 2018. godini kompanija je razvila prve farmerke sa zlatim sertifikatom Cradle to Cradle (C2C™) Gold-level certification. Zatim je 2020. godine sledio platinasti sertifikat Beluga farmerki - Platinum certification of the Beluga jeans.

Kompanija sada želi da nastavi svoju održivu priču o uspehu u C&A FIT time što će da integriše visoko automatizovane procese u šivaonici i perionici. C&A FIT, zajedno sa Tekstilnom akademijom NRW, će da zaposli i obuči oko 100 saradnika da rade na modernom mestu, koje je neutralno od CO₂. U početku će se u Mönchengladbach-u proizvoditi oko 400,000 farmerki  da bi se kasnije proizvodnja povećala na 800,000. Prve pantalone će biti dostupne 2022. godine. “C&A FIT će biti više od laboratorije za prototipove. Reč je o proizvodnji u većim količinama. Održiva moda ne może biti „niše” proizvod” rekla je Boer.

“C&A investicije podvlače da tekstilna industrija ovde – u srcu Evrope – ponovo generiše nove impulse,” rekao je Rolf Königs, predsedavajući Asocijacije Rajnske tekstilne i odevne industrije. U međuvremenu, Detlef Braun sa Tekstilne akademije NRW je rekao da je posvećenost kompanije C&A “važan razvoj za tekstilnu industriju u našem regionu i znak drugih inovativnih projekata koji dolaze”. Tekstilna proizvodnja i trgovina tekstilom su nekada cvetali u oblasti Donje Rajne. Sada, nakon decenija u kojima su značajni delovi tekstilne industrije napustili region, otvaraju se nove mogućnosti za ovu oblast koja je tehnološki, akademski i istraživački fokusirana.

 “Sa C&A, imamo kompaniju koja je tokom godina vodila brojne inicijative u oblasti održivosti. Duggo smo u intenzivnoj razmeni i ponosni smo što industrijsko radno mesto budućnosti postaje stvarnost koja je pred našim vratima. Studenti i istraživači iz Mönchengladbach-a i Aachen-a su oduševljeni: brza moda je out, FIT moda je in,” rekao je profesof dr Maike Rabe, šef Istraživačkog instituta za tekstil i odeću na Univerzitetu primenjenih nauka Donja Rajna.

Sa preko 1,400 prodavnca u 18 evropskih zemalja i više od  25,000 zaposlenih, C&A je jedan od vodećih evropskih modnih lanaca. Svaki dan, C&A pozdravlja više od dva miliona posetilaca u svojim prodavnicama u Evropi i nudi kvalitetnu modu za celu porodicu po pristupačnim cenama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!