Razvoj

Čadež: Srbija pregovara sa 54 kompanije o 29.000 novih radnih mesta

Srbija trenutno sa stranim kompanijama pregovara o 54 investiciona projekta, vredna oko 2,5 milijarde evra koji bi trebalo da obezbede oko 29.000 radnih mesta, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Jedno je investicija visokotehnološke kompanije, koja bi u Banatu proizvodila delove za električne automobile i zaposlila više od 1.000 ljudi.

Drugi projekat, takođe, velike nemačke korporacije, centralnoj Srbiji doneće više hiljada radnih mesta, rekao je Čadež za "Politiku".

Na pitanje da li su to možda "BMW" ili "Mercedes", koji se pominju u medijima, Čadež odgovara da, za sada, ne može da otkrije ni o kojim kompanijama je reč, ni visinu njihovih ulaganja i dodaje da je korektno da o svojim odlukama i investicionim planovima govore sami investitori.

On je rekao i da je siguran da će se u Srbiji ponovo proizvoditi traktori."Dobar signal je da su među zainteresovanim firmama za kupovinu i proizvođači traktora", kazao je Čadež.

Čadež konstatuje da činjenica da je Srbija lane privukla gotovo 2,6 milijardi evra stranih direktinih ulaganja, više nego sve zemlje u regionu zajedno, dosta govori.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!