Projekti

Čadež: EXPO Belgrade 2027 ogromna šansa za srpsku ekonomiju

EXPO Belgrade 2027 mnogo je više od izložbe i tromesečnih direktnih prihoda procenjenih na oko milijardu evra, jer će multiplikativni efekti na privredu Srbije biti znatno veći, ocenio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS).

„To je ogromna šansa za srpsku ekonomiju, to su nove kompanije koje će ostati u Srbiji, novi poslovi koje će naše firme dogovoriti na ovom sajmu, nova radna mesta i infrastrukturni projekti. To je ono što ovde ostaje zauvek i neprocenjiva vrednost ove manifestacije“, istakao je Čadež.

Ističe da je na Svetskom kongresu privrednih komora u Ženevi razgovarao sa novim predsednikom Privredne komore Dubaija Alijem Rašidom Lutahom i dogovorio stratešku i tehničku podršku ove asocijacije u organizaciji  beogradske izložbe 2027. Komora Dubaija imala je važnu ulogu u organizaciji EXPO Dubai 2020 i stekla je bogato iskustvo.  

Beograd 2027, po rečima Čadeža, biće centar sveta što je pozitivno ne samo za privredu nego i za sve građane i sam grad.

„Pobeda za EXPO 2027 donela je jednu novu energiju i ekonomske benefite. Posebno je značajno da će Beograd za tri meseca posetiti više miliona ljudi, koji možda nikad nisu bili u ovom regionu. Najvažnije je da te ljude dobro ugostimo i sa njima napravimo nove poslove. To je mnogo više od izložbe“, poručuje Čadež i najavljuje velike infrastrukturne i druge radove na izgradnji novog kompleksa gde će za četiri godine biti održan EXPO Belgrade 2027.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!