Omladinsko preduzetništvo

„Budite odvažni“ - nova akcija podrške omladinskom preduzetništvu

Sekcija za mlade preduzetnike Privredne komore Srbije (PKS) pokrenula je akciju „Budite odvažni“ čiji je cilj da ohrabri mlade preduzetnike i predstavnike startapa da unaprede svoje poslovanje, kao i da motiviše sve one koje imaju biznis ideju da je realizuju i pretoče u dobar posao.

Inicijativa podrazumeva da mladi do 35 godina starosti predstave svoj biznis plan uz obrazloženje šta ih je pokrenulo da počnu sopstveni posao, kakvi su im ciljevi, budući planovi i strategije. Svi zainteresovani svoje ideje mogu poslati do 30. novembra na adresu buditeodvazni@gmail.com.

Početkom decembra biće izabrani najbolji - jedan preduzetnik koji tek pokreće posao i jedan startap koji posluje manje od dve godine. Oni će dobiti mentorsku i savetodavnu podršku, besplatan onlajn prodajni prostor i banere na portalu Jolly Woman koji ima 100 000 poseta mesečno, kao podršku za izradu sajta.

„Za svega nekoliko meseci od osnivanja Sekcije za mlade preduzetnike PKS pridružio nam se veliki broj članova, i svaki dan ih je sve više. Fokusirani smo na podršku i podsticaje mladima da nakon završetka formalnog obrazovanja započinju sopstveni posao. Na ovaj način otvaraju se nova radna mesta, mladi ostaju u svojoj zemlji, što je zajednički cilj svih nas“, istakla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS. Pozvala je mlade da se priključe inicijativi „Budite odvažni“ i predstave svoje ideje i planove.

Ovo je prva u nizu inicijativa Sekcije za mlade preduzetnike PKS, u narednom periodu planiramo da organizujemo Samit mladih Srbije, kao i veliki broj drugih aktivnosti koje će podržati mlade ljude u nameri da se bave preduzetništvom, dodala je Simanić.

Poziv kolegama da se priključe akciji „Budite odvažni“ stiže i od preduzetnica Jovane Šipčić i Nastasije Živanović, predsednice i potpredsednice Sekcije za omladinsko preduzetništvo PKS.

„Podrška mladima je izuzetno značajna, u to sam sigurna jer sam i sama od svoje 19. godine, skoro deceniju, preduzetnik. Zadovoljstvo mi je što ćemo zajedno imati priliku da radimo na ekonomskom osnaživanju mladih, edukaciji, umrežavanju preduzetnika u Srbiji i regionu, kao i da ih podstičemo da razvijaju svoje biznise“, poručila je Šipčić, koja je i vlasnica brenda Jolly Woman.

 Naslovna fotografija: Dejan Zrilić

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!