Agro svet

Britiš Amerikan Tobako zapošljava 100 mladih u Srbiji

Multinacionalna kompanija “Britiš Amerikan Tobako” (BAT) angažovaće u Srbiji 100 mladih ljudi, koji će, kako je saopšteno, postati deo globalnog tima za tehnološki inovativne duvanske proizvode nove generacije.

"Ponosni smo što stvaramo mogućnost za otvaranje 100 novih radnih mesta i što ćemo pružiti priliku mladim i perspektivnim ljudima da postanu deo našeg tima, koji se kontinuirano razvija", izjavio je Sotirios Kostouros, generalni direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru.

Kako su naveli, Srbija će biti jedna od prvih zemalja u regionu u kojoj će BAT na tržište plasirati tehnološku inovaciju "GLO", koja zagreva duvan bez sagorevanja. "Ovaj proizvod će biti predstavljen do kraja godine, a do sada je lansiran u Japanu, Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumuniji", istaknuto je u saopštenju.

Njegovo lansiranje, kako kažu, deo je nastojanja BAT da postane lider u transformaciji globalnog duvanskog biznisa u cilju razvijanja proizvoda smanjenog rizika.

Od 2012. godine, BAT je u razvoj nove generacije proizvoda investirao više od 2,5 milijarde američkih dolara.

Kako ističu, BAT u Srbiji nastavlja trend direktnih investicija i zapošljavanja u ostalim segmentima svojih operacija u Srbiji, posebno u fabrici u Vranju. Otvaranjem novog proizvodnog pogona prošle godine, u koji je investirano više od tri miliona evra, proizvodnja je podignuta na najsavremeniji nivo, pri čemu je zaposleno skoro 50 novih radnika.

BAT ove godine obeležava 15 godina od preuzimanja Duvanske industrije Vranje. Kompanija je do sada, kako navode, kroz poreze i akcize, uplatila u budžet Srbije više od dve milijarde evra, dok je putem direktnih investicija uloženo 220 miliona evra.

Multinacionalna kompanija je najveći britanski investitor u Srbiji.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!