Industrija

Britanska kompanija “Aptiv” planira da otvori fabriku u Zaječaru

Britanski "Aptiv" razmatra da u Zaječaru otvori novi pogon električne opreme, u kome bi posao trebalo da dobije čak 5.000 radnika.

Do kraja ove godine planirano je da u fabrici bude zaposleno oko 280 radnika, naredne godine više od 1.000, a 2020. prvobitno planiranih 2.000 radnika.

Tako posle Leskovca i Novog Sada, gde već imaju fabrike, britanska kompanija "Aptiv pakard", koja se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, razmatra mogućnost otvaranja još jednog pogona u Zaječaru, u kome bi posao trebalo da dobije - 5.000 radnika.

Britanska kompanija bi, kako se nezvanično saznaje, u Zaječaru trebalo da otvori pogon od 40.000 kvadrata. Tu bi, s obzirom na prirodu posla, morali biti uposleni pretežno radnici tehničke struke, prenose Novosti.

"Aptiv Pakard" d.o.o. Leskovac osnovala je engleska kompanija "Delfi" sa sedištem u Kentu.

Ta kompanija je u Leskovcu otvorila pogon, vredan skoro 30 miliona evra, u kome trenutno radi oko 300, ali se očekuje da do 2020. godine ovde radni angažman dobije oko dve hiljade radnika. Ova britanska firma, čije je sedište u irskom Dablinu, posluje u 45 zemalja sveta i zapošljava 147.000 radnika.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!