Industrija

BMW povlači više od milion dizelskih vozila

Nemački proizvođač luksuznih automobila BMW objavio je da će povući sa tržišta dodatnih više od milion dizelskih vozila, pored u avgustu povučenih gotovo pola miliona, zbog problema s izduvnim sistemom, koji bi u ekstremnim slučajevima mogao izazvati požar.

"U nekim dizelskim vozilima, rashladna tekućina na bazi glikola može da curi" iz neispravnog dela koji se naziva sistem recirkulacije izduvnih gasova. To bi u kombinaciji s ostalim supstancama u sistemu moglo stvoriti rizik od požara, objavila je grupa.

BMW je objavio da je kontaktirao trgovce koji bi trebalo da stupe u kontakt s vlasnicima vozila s defektom kako bi dogovorili termin za pregled.

"Modul za recirkulaciju izduvnih gasova biće proveren i zamenjen ako se ustanovi da je neispravan", objavila je grupa.

BMW je u avgustu objavio da povlači preko 480 hiljada vozila sa sličnim problemom iz Evrope i nekih azijskih zemalja. U Južnoj Koreji objavili su izvinjenje nakon što je ove godine u 30-ak tamošnjih automobila izbio požar.U saopštenju su izjavili da su proverama obuhvatili više dizelskih modela, utvrdivši u nekima od njih "minimalan rizik" od požara, prenosi Seebiz.

S najnovijim povlačenjem ukupan broj BMW-ovih vozila s tim problemom u svetu popeo se na oko 1,6 miliona.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!