Prodaja

“BlackRock” kupuje 30 odsto udela u Intesinoj kompaniji za upravljanje imovinom

“BlackRock” je blizu dogovora o kupovini 30 odsto udela u “Eurizonu”, kompaniji “Intese Sanpaolo” za upravljanje imovinom, saznaje Reuters od dobro upućenih izvora.

Izvor dodaje kako “BlackRock” vidi ovaj posao kao stratešku akviziciju, a ne kao "pasivnu" investiciju. Kompanije uključene u pregovore nisu želele da komentarišu ove informacije. 

Prethodnih meseci, Intesa je radila s UBS-om na iznalaženju strateških opcija za “Eurizon”. Italijanski zajmodavac želi vratiti kontrolu nad ovom kompanijom koja ima 315 milijardi evra imovine pod upravljanjem, i koja posluje u Italiji, istočnoj Evropi i Aziji, prenosi Seebiz. 

Prvi čovek “Intese Sanpaolo” Carlo Messina pre nekoliko meseci najavio je da će tražiti strateškog partnera za “Eurizon” i da treba delovati brzo. 

Cilj grupe “Intesa Sanpaolo” je da ostvari 10 milijardi evra od naknada u 2012. godini što čini otprilike 48 odsto njihovog ukupnog operativnog prihoda. Cilj je vrlo ambiciozan, jer ta je brojka čak 45 odsto veća nego na kraju 2017. godine. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!