Berza

Bitreks (američka berza za trgovanje bitkoinom) upozorava korisnike na neizvesnu budućnost bitkoin zlata

Bitreks, američka berza za trgovanje bitkoinom i altkoinom je objavila zvanično saopštenje u vezi sa bitkoin zlatom.

S obzirom da ova berza uskoro očekuje „hard fork“ situaciju, Bitreks je izašao u javnost sa stanovištem po pitanju dolazećeg hard fork-a.

„Hard fork“ u blockchain trgovanju predstavlja radikalnu promena protokola, koja čini ranije nevažeće blokove/transakcije validnim (i obrnuto) i zbog toga primorava sve korisnike da se nadograde na najnoviju verziju softvera. Jednostavnije rečeno, hard fork je trajno odstupanje od prethodne verzije blokchain-a, pri čemu korisnici prethodnih verzija više neće biti prihvaćeni od strane najnovije verzije.

Prema ovom saopštenju, Bitreks će izvršiti 'snepšot novčanika' u trenutku nastanka „hard fork“, koja se očekuje u bloku 491,407. U tom trenutku će svaki bitkoin (BTC) dobiti svoju ekvivalentu u bitkoin zlatu (BTG).

"Ako imate Bitcoin (BTC) ravnotežu na Bitreksu tokom BTG snepšot snimka bloka 491,407, koji se pojavio 24. oktobra, vama će biti pripisana ekvivalentna količina u bitkoin zlatu (BTG) po principu 1 prema 1, odnosno, za jedan BTC dobićete 1 BTG“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, u izjavi Bitreks berze, korisnicima su izneta brojna upozorenja o budućnosti bitkoin zlata:

Bitkoin zlato trenutno nema:

-          Potpuno formiran konsenzusni kod,

-          Implementiranu zaštitu od ponavljanja,

-          Adekvatan kod za testiranje i reviziju,

-          Javno poznate programere kodova,

-          Bitcoin Gold baza, takođe, sadrži privatni premin od 8.000 blokova (ili 100.000 BTG).

Premin je situacija u kojoj programer dodeli određeni iznos valutnog kredita na određenu adresu, pre nego što oslobodi izvorni kod ka otvorenoj zajednici.

„Imajte na umu da ako se tržište otvori, postoji mogućnost da će programeri prodati svoje  BTG na otvorenom tržištu", poručuje Bitreks i podseća da Bitcoin Gold ne ispunjava neophodne uslove da bi učestvovao na ovoj berzi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!