Berza

Bitkoin vratio vrednost iznad 9.000 dolara

Vrednost Bitkoina nastavila je da pada tokom vikenda, nakon sunovrata ispod 10.000 dolara. Etereum vredi 843 dolara, dok je Ripl i dalje ispod jednog dolara.

Vrednost Bitkoina pada 110 dolara po danu, sada vredi 9.452 dolara i ima tendenciju daljeg pada.

Bitkoin je vratio vrednbost iznad 9.000 dolara, a ovakve vesti dolaze u trenutku kada je centralno-azijska zemlja Uzbekistan saopštila da prihvata bitkoin i kripto-valute. 

Troškovi rudarenja u Uzbekistanu su među najnižim na svetu, jer je ova zemlja vodeći proizvođač električne energije. 

Nedavne studije su pokazale da se očekuje da će ova azijska zemlja postati jedan od vodećih igrača u kripto-svetu, kao treća najbolja za rudarenje kripto-valuta kada je reč o troškovima. 

Iskopavanje i kovanje jednog pojedinačnog Bitkoina košta 1.790 dolara, a Uzbekistan je jedan od najvećih proizvođača električne energije na svetu. 

Prethodno je investitorima hitno savetovano da izbegavaju "igranje sa ajkulama" trgujući kripto-valutama, jer na ovom tržištu, kako su naveli, nema sigurnosti jer nije regulisano. 

"Bitkoin je trenutno kockanje. Ne vidim kako može da poboljša bilo čiji život", rekao je Matthev Lesko, dodajući da ukoliko niste ekspert, ovo su "paklena vremena" da se uključite u trgovanje kripto-valutama jer je to "igranje sa ajkulama".

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!