Berza

Bitkoin fjučersima opala vrednost

Bitkoin fjučersima je opala vrednost pošto je CME Grupa započela trgovanje. 

Odmah posle početka trgovanja, bitkoin fjučers ugovori koji su se zatvorili u januaru skočili su na 20.800 dolara, pre nego što su pali na 18.800 dolara u vreme štampanja, prenosi portal "Contelegraph.rs".

Ugovori koji ističu u februaru, martu i junu još uvek su procenjeni na 20.000 dolara. S obzirom na trenutnu cenu bitkoina od 18.500 dolara, Vol Strit je i dalje optimistički nastrojen.

Nijedan glavni izveštaj o cenama Bitkoina ne bi bio potpun bez upotrebe izraza, kao što je "medved" ili "balon". Telegraf je objavio pad, koristeći naslov "pad cena nakon što su investitori postli pesimistični". Ovo je uprkos činjenici da je pad od 4% apsolutno mali u svetu kriptovaluta.

Isto tako, BBC je izveštavao o otvaranju tržišta CME-a, izveštavajući da prihvatanje masovne razmene dovodi bitokoin korak bliže sveukupnom usvajanju. Naravno, BBC je smatrao da je neophodno da odmah dopune svoju izjavu uz citat predsednika UBS-a Aksela Vebera, dajući svoje mišljenje da "bitkoin nije novac".

Postoji značajna suprotnost u reakciji tržišta na CME fjučersa i njenih 19% dobiti nakon otvaranja CBOE fjučersa prošle nedelje. Međutim, korisno je shvatiti da je bitkoin pao na hiljade dolara u danima pre nego što je otvorio trgovanje CBOE-om, tako da značajna dobit ne bi trebala biti iznenađujuća. CME fjučersi su započeli nakon većine razmena koji su juče dostigli visoku cenu Bitkoin-a, tako da ovaj mali pad cena nije dramatičan.

Postoji mnogo teorija o tome šta sledi za Bitkoin nakon otvaranja tržišta CME-a. Iako postoje razumni argumenti za mogućnost investitora da skrate ugovore, investitori trebaju da zapamte "trend je vaš prijatelj". Čak i najmanji ljubitelj bitkoina Džejmi Dimon priznao je da bi valuta mogla dostići cenu od 100.000 dolara pre nego što se "uruši".

Nakon Dajmonove procene bitkoina kao "prevare" ranije ove godine, švedska firma Blockswater je podnela formalni "izvještaj o zloupotrebi tržišta" sa evropskim regulatorima. Kompanija navodi da je Dajmon znao da su njegove izjave bile netačne i da je namerno pokušavao da utiče na bitkoin tržišta sa svojim izjavama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!