Svet građevinarstva-nekretnina

Bezos za tri stana na Menhetnu izdvojio više od 80 miliona dolara

Iako je “Amazon” odustao od sedišta u Njujorku, vlasnik kompanije i najbogatiji čovek sveta Džef Bezos odlučio je da sebi baš tamo kupi nekoliko nekretnina.

Naime, on je kupio tri stana za "malu" cenu od preko 80 miliona dolara.

Tri stana zajedno, odnosno penthaus i dva sprata ispod njega, imaju 12 spavaćih soba i protežu se na više od 1.600 metara kvadratnih.

Troetažni penthaus ima pet spavaćih soba, šest kupatila, kao i odvojeni sedmorosobni apartman, navodi CNBC.

Apartman ima privatnu spavaću sobu, dve sobe za oblačenje, dva kupatila s pogledom na Empajer stejt bilding, dnevni boravak i kancelariju, kao i nekoliko ormara, predivan pogled i odvojen je od ostalog dela doma.

Drugi sprat penthausa ima predvorje koje vodi na terasu koja se proteže na gotovo 500 kvadrata, dok se na samom vrhu nalazi takozvana opservatorija, odnosno soba okružena staklenim zidovima, koja izlazi na sopstvenu terasu s pogledom na severni, istočni i južni Menhetn.

Iako ga je Bezos platio 58 miliona dolara kada je tek stavljan na tržište krajem 2017. godine penthaus je koštao 73,8 miliona dolara. Dodatna dva stana vlasnik “Amazona” platiće ukupno 28,5 miliona dolara.

Budući da Bezos prema Blumbergovom indeksu milijardera "teži" 108,3 milijarde dolara, a pre otprilike godinu i po postao je najbogatiji čovek na svetu, njemu je to zapravo jedan radni sat.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!