Računovodstvo i finansije

Besplatni obračuni poreza za vreme vanrednog stanja uz pomoć novih mogućnosti aplikacije

Kao posledica pandemije virusa covid-19, svetska, pa samim tim i srpska privreda nalaze se pred izazovima koji u velikoj meri utiču na svakodnevno poslovanje. Pred kompanijama se nalaze novi zadaci koje je potrebno izvršiti, dok problemi u poslovanju deluju neizbežno.

Kreston MDM, društvo za reviziju, poreski i računovodstveni konsalting, uz veliki broj zadataka kojima se trudi da pomogne poslovanje svojih klijenta u ovo nepredvidivo vreme, nadogradila je svoju Kreston MDM BiznisINFO aplikaciju.

„Mi smo odlučili da se, pored tekućih poslova kojima se svakodnevno bavimo, fokusiramo na lični i profesionalni napredak zaposlenih, usluga pa samim tim i unapređivanje naše aplikacije Kreston MDM BiznisINFO. Želja nam je da period nakon vandrednog stanja, u trenucima kada privredu očekuje buđenje, dočekamo spremni sa novim idejama i proizvodima koji mogu pomoći svim kompanijama“, istakla je Jelena Mihić Munjić, direktorka Kreston MDM.

Ova aplikacija od sada ima dva nova kalkulatora namenjena lakšem računanju poreza i poreskih olakšica za građane i novozaposlena kvalifikovana lica. Kalkulator za godišnji porez na dohodak građana u potpunosti pomaže ne samo u obračunu, nego i u popunjavanju poreskog obrasca PPDG-2R. Kalkulator za oslobođenje za novozaposlena kvalifikovana lica se odnosi na poreske olakšice za zapošljavanje takozvanih kvalifikovanih lica koje su počele sa primenom od 01. januara. 2020. godine. U ovom kalkulatoru, pored obračuna zarade daje se i ukupan trošak zarade u 2020, 2021. i 2022. godini sa oslobođenjem, kao i sam iznos oslobođenja(ušteda).

Mobilna aplikacija Kreston MDM BiznisINFO je dostupna u verziji za Android i IOS, a kako bi mogli da je koriste domaće, ali i strane kompanije i investitori koji posluju u Srbiji ona je dvojezična, na srpskom i engleskom jeziku. Aplikaciju je moguće pronaći na Google Play ili App store platformi i skinuti je potpuno besplatno.

Kreston MDM će se u narednom periodu fokusirati na pružanje pomoći srpskim kompanijama kroz redovno plasiranje važnih vesti za privredu u okviru sekcije vesti na svom sajtu. Pored toga, stručnjaci kompanije svakodnevno rade na pripremi materijala koji sadrže sve potrebne informacije za lakše poslovanje u doba korone.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!