Društvo

Besplatna pomoć za osmake koji polažu prijemni za IT odeljenja

Inicijativa Digitalna Srbija pozvala je više od 2.700 osmaka koji će polagati prijemni ispit za specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama da se u utorak, 29. maja od 20.00 sati pridruže besplatnom vebinaru na kome će moći da dobiju savete kako da na testu matematike, koji ih očekuje ostvare što bolji rezultat.

U Inicijativi navode da su svesni da je do ovog, za osmake važnog ispita ostalo još relativno malo vremena, ali i da su sigurni da je sada učenicima podrška najpotrebnija. Navode da će učesnici vebinara moći da dobiju odgovore na neka pitanja koja su im i dalje nejasna, bolje razumeju format testa i čuju šta ih očekuje na dan polaganja, tako da na ispitu budu spremni da pokažu očekivani nivo znanja i polože prijemni.

Vebinar će voditi Katarina Aleksić, nastavnica informatike iz Osnovne škole “Branislav Nušić” u Beogradu i stalna saradnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ona će podsetiti učenike na to šta ih očekuje na testu matematike koji će polagati, dati savete kako da rasporede vreme koje im je ostalo za pripreme i na koju vrstu zadataka da obrate posebnu pažnju. Učenici će imati prilike i da prođu kroz zadatke sa probnog testa, dobiju savete kako da ih reše, postave bilo koje pitanje i na licu mesta dobiju odgovore.

FOTO: PROMO
Inicijativa Digitalna Srbija poziva osmake da se što pre prijave za vebinar preko zvaničnog sajta ove organizacije jer je, iz tehničkih razloga, broj učesnika ograničen. Sve što je potrebno da zainteresovani učenici urade je da popune kratki registracioni formular da bi dobili uputstva za pristupanje vebinaru.

Prijemni ispit za specijalizovana IT odeljenja biće održan na 14 lokacija širom Srbije u nedelju, 3. juna. Svi prijavljeni učenici polagaće test iz matematike srednjeg i naprednog nivoa, dok se za pripremu mogu koristiti zbirke zadataka za pripremu završnog ispita.

Inicijativa Digitalna Srbija je privatna, neprofitna organizacija koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo i podržava otvaranje što većeg broja IT odeljenja u gimnazijama širom Srbije. Inicijativu Digitalna Srbija su osnovale kompanije Infostud, Microsoft, Nordeus, PricewaterhouseCoopers, Ringier Axel Springer, Seven Bridges Genomics, Startit, Telekom Srbija i Telenor. Do danas, Inicijativi su se pridružili i BioSens Institut, Karanović & Nikolić, New Frontier Group, Raiffeisen banka i Societe Generale Srbija.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!