Žensko preduzetništvo

Besplatna edukacija kroz vebinare i podkaste FEMTECH za održivost

Udruženje poslovnih žena Srbije omogućava besplatnu edukaciju za digitalnu transformaciju.

U okviru projekta Promocija korišćenja digitalnih tehnologija koje čine održivim ženska preduzeća - FEMTECH za održivost, Udruženje poslovnih žena Srbije predstavlja i uspešne preduzetnice, kao primere dobre prakse u oblasti digitalne transformacije. Drugi podkast je na YouTube kanalu Udruženja, a naredni se premijerno prikazuju četvrtkom u 20 časova. Podkaste je moguće slušati i na audio podkast platformama Podcast.rs, Spotify, Deezer, Apple Podcasts i Google Podcasts, a moći će da im se pristupi i preko sajta UPŽ Srbije.

Udruženje poslovnih žena Srbije je sagledavši potrebu da je neophodno ubrzati digitalizaciju, pokrenulo projekat FEMTECH za održivost, koji je finansijski podržao CIPE – Center for International Private Enterprise.

Kovid kriza je dodatno naglasila potrebu da se ubrza digitalizacija, što je podstaklo Udruženje da podrži svoje članice, vlasnice mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i startap ženske firme sa inovacionim potencijalom da usvoje znanja o digitalnoj transformaciji i primene ih u svom poslovanju. Ovim projektom omogućeno je jačanje kapaciteta preduzetnica za digitalnu transformaciju kroz vebinare, podkaste i mentoring pripremu za pičing (za bolji pristup finansijama i umrežavanje ženskih firmi), na taj način im pomažući da pređu na sledeći, viši nivo, kako bi se omogućila njihova održivost i umanjila rodna neravnopravnost  preneta iz oflajn i u onlajn okruženje. Bonus za preduzetnice je bilo predavanje o seksualnom uznemiravanju na radu, o tome kako ga prepoznati, koji su oblici i mehanizmi zaštite, kako bi se informisale o merama i koracima u slučaju da se ono pojavi u njihovoj firmi.

U cilju podizanja svesti o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija i razvoju kapaciteta ženskih preduzeća za digitalnu transformaciju, Udruženje je odlučilo da potpuno besplatno omogući svima u Srbiji pristup održanim vebinarima. Kroz vebinare je obrađeno pet konkretnih i korisnih tema, kao što je Promena proizvodnih procesa (ERP sistemi), Marketing i odnos sa kupcima (CRM sistem) i dr. Svi zainteresovani da pogledaju vebinare, mogu se obratiti mejlom Udruženju poslovnih žena Srbije (više informacija na sajtu UPŽ) kako bi dobili parametre za pristup.

 

 

 

 

Udruženje poslovnih žena Srbijehttp://poslovnezene.org.rs/

Udruženje poslovnih žena Srbije je snažan, prepoznatljiv i kompetentan partner u dijalogu državnog i privatnog sektora, koji doprinosi socijalnom i ekonomskom razvoju, sa posebnim naglaskom na žensko preduzetništvo, kao faktorom ekonomskog rasta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!