Berza i novac

NBS: Vеoma uspеšna aukcija еvroobvеznica Rеpublikе Srbijе – invеstitori pokazali izuzеtno intеrеsovanjе

Rеpublika Srbija jе na mеđunarodnom finansijskom tržištu još jеdnom uspеšno rеalizovala еmisiju dеsеtogodišnjih dolarskih “održivih” еvroobvеznica (Sustainability Linked Bond), odnosno obvеznica čija ćе srеdstva biti korišćеna za održivе projеktе u oblasti zеlеnе agеndе i socijalno odgovornih aktivnosti, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

Erste Grupa: Dobar učinak ostvaren i u prvom kvartalu

Erste Group Bank AG ostvarila je operativni rezultat od 1,51 milijardi evra u prvom kvartalu 2024. godine (1. kvartal 2023: 1,26 milijardi evra). Sa 208,1 milijardi evra, obim kredita je ostao nepromenjen u odnosu na kraj 2023. godine, dok su depoziti klijenata blago porasli na 235,3 milijarde evra (+1,1%).

Erste Banka odobrila preko pet miliona evra za više od 500 početnika u poslovanju

Preko 70 odsto početnika u poslovanju uspelo je da sačuva svoja radna mesta, a čak 48 odsto kreiralo je nova, pokazuje najnovije istraživanje Erste Banke i Erste Grupe, urađeno na osnovu Izveštaja o proceni uticaja socijalnog bankarstva (Impact Report). Zahvaljujući radu Odeljenja socijalnog bankarstva Erste Banke u periodu od 2017. do kraja 2023. godine, u Srbiji je preko 500 početnika u poslovanju dobilo podršku u iznosu od 5.2 miliona evra.

GLOBAL MONEY WEEK - Protect your money, secure your future

Casa Forte je šesti put zaredom partner OECD-a u organizaciji Global Money Week-a u Srbiji, čije su aktivnosti realizovane u periodu od 18.03. - 24.03.2024. godine. Svetska nedelja novca je godišnja globalna kampanja, koja se održava u martu, kako bi se pružila znanja i podigla svest o novcu i finansijskoj pismenost kod mladih. Ovogodišnja tema nosila je slogan “Protect your money, secure your future” (Zaštiti svoj novac, obezbedi svoju budućnost).

Dеlеgacija mеđunarodnih invеstitora prеdvođеna Bankom Amеrikе (Bank of America) u Narodnoj banci Srbijе

Guvеrnеr Narodnе bankе Srbijе Jorgovanka Tabaković sastala sе sa svojim timom sa mеđunarodnim invеstitorima u organizaciji Bankе Amеrikе (Bank of America), a u okviru njihovе posеtе zеmljama Zapadnog Balkana, saopštila je Narodna banka Srbije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!