Berza

Beogradska berza nudi podršku za startapove

Beogradska berza će do kraja marta tržištu u Srbiji ponuditi crowdfunding platformu, svojevrsnu berzu za finansiranje startapova i mikro, malih i srednjih preduzeća u saradnji sa jednom od vodećih platformi te vrste u svetu.

Direktor Beogradske berze Siniša Krneta rekao je da je cilj tog poslovnog poteza da mlade inovativne kompanije i početnici mogu da dođu do sredstava za dalji rast i razvoj.

„Na pragu smo da postanemo lider u Srbiji u pružanju pomoći kompanijama u ranim fazama razvoja. Beogradska berza bi do kraja marta trebalo da postane zvanični partner za tržište Srbije jednom od globalnih lidera u pružanju usluga crowdfundinga, koji povezuje kompanije koje počinju poslovanje, odnosno koje su u ranim fazama razvoja sa investitorima koji žele svoj novac da ulože u nove ideje”, rekao je Krneta, koji zbog poštovanja ugovora nije želeo da navede ime partnera iz inostranstva.

On je istakao da će nova platforma omogućiti novi kanal ulaska investicija u zemlju.

„Želimo da doprinesemo u važnoj misiji za naše društvo da startapovi ostanu u zemlji i da mogu da na relativno jednostavan i jeftin način prikupe kapital koji im je ključan za rast i razvoj, bez potrebe da se sele u razvijenije države”, kazao je Krneta, navodeći da će na taj način pomoći i da mladi ljudi svoju intelektualnu svojinu nad proizvodima i uslugama registruju u Srbiji, a ne u drugim zemljama.

Na platformi će moći da se predstave biznis ideje iz svih oblasti, a u njih će biti pozvani da ulažu investitori iz inostranstva i Srbije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!