Društvo

Beograd zaradio 30 miliona evra u toku novogodišnjih praznika

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je tokom novogodišnjih praznika oko 130.000 turista posetilo Beograd i da je grad od toga zaradio oko 30 miliona evra

Vesić je za Radio-televiziju Srbije kazao da je godišnja zarada od turista oko 800 miliona evra i da se broj turista svake godine povećava za oko 20 odsto.

Prema njegovim rečima, turizam je za Beograd najznačajnija privredna grana. "Živimo kao grad od turizma", kazao je Vesić. 

Govoreći o infrastrukturnim radovima u gradu, Vesić je kazao da se puštanje za saobraćaj treće trake na Brankovom mostu očekuje 12. februara, čime će saobraćaj na tom mostu potpuno biti normalizovan. 

Vesić je kazao da će ove godine početi rekonstrukcija Trga republike, Nušićeve ulice, nastavak širenja pešačke zone, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša. 

"Ove godine (u Kneza Miloša) očekuje nas rekonstrukcija trotoara, sledeće godine gradićemo podzemni parking ispod cele ulice", kazao je Vesić. 

Dodao je da uređenje očekuje ceo potez od Ruzveltove do Kalemegdana i najavio raspisivanje tendera za tunel koji će povezati Savu i Dunav. 

"Tunel će početi negde kod sadašnje autobuske stanice u Savskoj i završavati se kod Pančevačkog mosta", kazao je Vesić.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!